söndag 10 april 2011

Vår!


Äntligen är våren här! Och det ordentligt. Vitsipporna är redan överblommade, men så här såg det ut när jag och Sidney tog en söndagspromenad i skogen för två veckor sen.



Promenad förvandlades sedan till en grodsafari. Dessa ägg hittade vi i ett nästan uttorkat dike. Sidney sa att de aldrig skulle överleva, så jag bestämde mig för göra dagens goda gärning. Så nu har vi 216 husdjur. Sita + 215 grodyngel.



Så här såg de ut förra veckan. Och bara så ni vet, så fort de blir störra ska vi släppa ut dem i skogen på samma ställe vi hittade dem.



Alla var nöjda över detta, förutom salamndern som knaprade grodägg till lunch. I rättvisans namn lämnade vi därför kvar ett stim ägg.



Och hemma i trädgården är allt så vackert! Blommor och blad växer så att det knakar. Som denna syrénen tillexempel.



Vi har haft tur med vädret de senaste 2 helgerna, så vi har jobbat mycket i trädgården. Till höger syns det nya staketet vi satt upp till vinrankorna.



Förra helgen tog vi en dagsutflykt till Holland. Där köpte vi denna roliga maskin. Så nu bråkar vi om vem som ska klippa gräset. Men å andra sidan, vi har nog med trädgård för oss båda så det är ingen fara.

Och som sagt... grannarna fortsätter bygga Noaks ark.




Fruktträden är underbart vackra just nu!



För andra helgen i rad har vi haft bar-b-q hemma hos oss. Denna gång blev det fantastiska möra ungkosspett, scampispett, potatissallad och en massa sallad och tillbehör, inkl massa bubbel.



I vanlig belgisk ordning startade vi sent och åt inte förrän efter nio på kvällen.



Och ska vi ha mysigt så ska Sita det också. Hon fick en hel överarm av en ko. Hon blev till en början helt förvirrad för hon visste inte vad hon skulle göra med det. Hon orkade ju inte ens lyfta det själv.


Och i vanlig ordning ballade grillningen ur i nåt slags eldinferno.

Vi är nog alla lite pyromaninspirerade i sinnet. Denna bild funderar jag förresten på att förstora och beställa som canvas och sätta på väggen.

Inga kommentarer: